Acht jaar cel na doodrijden gezin

De 30-jarige Suraj A. die op 26 december 2022 een jong gezin uit Spijkenisse doodreed op de Groene Kruisweg in moet acht jaar de gevangenis in vanwege doodslag.

De man was in de ochtend van tweede kerstdag onder invloed van alcohol en reed veel te hard. Bij de afrit van de A15, vlakbij waar het ongeluk plaatsvond, reed hij tussen de 150 en 181 kilometer per uur, terwijl daar een toegestane snelheid geldt van 80 kilometer per uur. Hij reed op de kruising door rood. Ook zijn er op het wegdek geen remsporen aangetroffen, waardoor zou kunnen blijken dat de verdachte nog heeft geprobeerd om de voorlangs kruisende auto te ontwijken.

De rechtbank concludeert dat de man met dit gedrag onder deze omstandigheden de kans op een dodelijk ongeval bewust heeft aanvaard. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen daadwerkelijke verantwoordelijkheid voor zijn handelen heeft genomen. Hij zegt spijt te hebben van het ongeval, maar geeft geen volledige openheid over het alcoholgebruik in die nacht of hoe de uren voorafgaand aan het ongeval zijn doorgebracht.

Bij het ongeluk kwamen Michelle (36), Rinold (35) en hun dochtertje Rinaigela (7)om. Er waren z’n 600 mensen bij de uitvaart van het gezin. De opkomst was zo groot dat niet iedereen in de aula kon plaatsnemen. Ook in andere ruimtes konden aanwezige de uitvaart op schermen volgen.

Beeldarchief: JBMedia