Vondelingenweg lange tijd geblokkeerd door Extinction Rebellion

Vandaag hebben demonstranten van Extinction Rebellion en Scientist Rebellion meerdere wegen op de Vondelingenweg bij Shell geblokkeerd. Ook op het spoor hebben lange tijd demonstranten gezeten. De actie startte om half 12 en is een onderdeel van de campagne ”North Sea Fossil Free”.

North Sea Fossil Free roept internationaal op tot het stopzetten van alle nieuwe fossiele projecten in de Noordzee. Daarnaast eisen zij dat de oude infrastructuur die niet meer gebruikt wordt zo snel mogelijk wordt opgeruimd.

De politie was zichtbaar aanwezig. Zover bekend is er een aanhouding verricht vanwege vernieling. Aanwezige medewerkers van Shell konden de parkeerplaats niet verlaten met hun auto. Dit zorgde na enige tijd voor irritatie en frustratie. Een medewerker zetten zijn auto vlak voor de demonstranten neer. De politie de-escaleerde de situatie waarop de medewerker weer terug de parkeerplaats op ging. Uiteindelijk konden de medewerkers van Shell onder begeleiding van de beveiliging over het terrein met hun auto via een andere route naar huis.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]