Spijkenisser stripbedenker brengt Deep 6 uit, vanaf volgende maand te koop bij verschillende stripboekwinkels

Het tweede stripverhaal van de serie Deep 6, bedacht door Spijkenisser Johan de Neef wordt binnenkort uitgebracht. Vanaf volgende maand zal deel 2 van Deep 6 in verschillende stripboekwinkels in Nederland en België te vinden zijn. De schrijver heeft samen met de Vlaamse tekenaar Waldo van Gheluwe de strip voltooid. Deze spannende strip, ofwel Europese comic, is van een niet te duiden genre, wat maakt dat de lezers met hun eigen gedachten aan de gang gaan.

De van oorsprong Rotterdamse Johan de Neef maakte in 2009 met wat vrienden zijn eerste comic, ofwel Amerikaanse strip. Deze superhelden strip viel in de smaak en werd goed verkocht. Hierna volgde meerdere comics, welke vaak in kleine oplage en in zwart-wit uitgegeven werden. Johan vertelt; ‘Dit om de kosten en verkoopprijs zo laag mogelijk te houden’. Ondertussen kwamen steeds meer amateurschrijvers en tekenaars uit de regio Rotterdam bijeen om comics te maken en publiceren. Waaronder bijvoorbeeld Boy Akkerman, bekend van de Captain Roffa strip. Deze strip is overigens mede door Johan de Neef tot leven gekomen. Bijna alle personages uit deze strip zijn creaties van de bedenker uit Spijkenisse.

De comics worden uitgegeven door de hobby uitgeverij Windmill Comics, welke ook uit Spijkenisse afkomstig is. Johan vertelt dat eigenlijk alle schrijvers en tekenaars van stripverhalen hun strips bij deze uitgeverij publiceren. Voor bijna iedereen als hobby publicatie en niet om eraan te verdienen. ‘Alhoewel het natuurlijk fijn is als wij de gemaakte kosten terugverdienen’, voegt Johan toe. Deep 6 komt in heel wat stripwinkels in Nederland en België te liggen, waaronder de bekende stripwinkel Yendor in Rotterdam. Maar ook bij bibliotheken kan men straks Deep 6 lezen.

De strip, als deze toch onder een genre geschaard zou moeten worden, is het beste te omschrijven als een mix van de series X-files en Twin Peaks. Om een tipje van de sluier op te lichten; Twee FBI agenten belanden in Conrad, Montana; waar vreemde zaken aan het licht komen….

Voor wie nu graag wil weten hoe de comic afloopt of wie gewoonweg interesse heeft in strips en comics kan een kijkje nemen op deze website of via de Facebookpagina.