Schoolvoetbal bij vv Hekelingen, 600 kinderen op de velden aangemoedigd door familie

Woensdagmiddag was het druk bij vv Hekelingen aan de Sportpolderweg. Er kwamen honderden kinderen naar de sportvelden vanwege het schoolvoetbal. De organisatie was goed voorbereid en had gezorgd voor parkeerbegeleiding.

Er was een grote diversiteit aan teams. Zo bestond een team naast voetballers ook uit kinderen die op hockey, atletiek en korfbal zitten. Sommige teams hadden zelfs coaches die het veld hadden uitgetekend met posities en namen erbij. ”Duidelijkheid is belangrijk, zo voorkom je dat ze het hele veld over rennen”.

Dominique van de Steeg is coördinator bij vv Hekelingen en zorgt samen met alle vrijwilligers dat het een geslaagde dag gaat worden. ”Wij doen dit voor een lach op de gezicht van de kinderen”. Een aantal jaar geleden is Dominique begonnen bij het schoolvoetbal omdat het dreigde op te houden met bestaan. Inmiddels is er zelfs Stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten opgericht. Vanuit deze organisatie waren er afgelopen woensdag zo’n 600 kinderen aan het voetballen. Op woensdag 27 maart gaan de groepen 5 en 6 voetballen.

De Stichting Schoolvoetbal is een organisatie die zich richt op het faciliteren en bevorderen van schoolvoetbalactiviteiten. De stichting werkt samen met scholen en lokale voetbalverenigingen om voetbalevenementen te organiseren, waarbij leerlingen de kans krijgen om deel te nemen aan voetbalcompetities en -toernooien. Het doel is om sportiviteit, teamgeest en gezonde competitie onder schoolkinderen te stimuleren, terwijl ze tegelijkertijd plezier beleven aan het beoefenen van voetbal.

Langs de zijlijn stonden vooral trotse familieleden de kinderen aan te moedigen. Een aantal had zelfs shirtjes laten bedrukken. De sfeer zat er goed in bij zowel de toeschouwers als voetballers.

Deze dag(en) zijn niet mogelijk zonder vrijwilligers zegt Dominique. Maar niet alleen de schoolvoetbal dagen ook andere dagen zijn er vrijwilligers nodig. Er is veel te doen en de oproep is dan ook gericht op de ouders van de sportende kinderen om zich aan te melden als vrijwilliger. ”Vele handen maken licht werk tenslotte”.