Museum Winkel Mak opent haar deuren weer na wintersluiting

Na de wintersluiting gaat Museum Winkel Mak vanaf zaterdag 16 maart a.s. weer open. Het museum laat een winkel zien zoals deze er tot ver in de vijftiger jaren van de vorige eeuw uitzag.

Het was destijds normaal dat je bij je winkel woonde en dat is in dit pand duidelijk te zien. Je loopt vanuit de winkel gewoon de kamer in zodat privé en werk in elkaar overgingen. In één van de bedsteden is een tentoonstelling ingericht met als thema “Communicatie vroeger en nu”. Er is o.a. te zien de fonograaf van Edison, schrijfmachines, telefoons en bovendien een reizend bureau. Wat communicatie betreft is er veel veranderd; berichten van over de gehele wereld zijn nu binnen de kortste keren overal bekend. In vroeger tijden ging dat veel trager.

Het adres van Winkel Mak is: Voorstraat 26, Spijkenisse; openingstijd van 13:00 tot 16:30 uur op de eerste en derde zaterdag van de maand. Voor meer info www.winkelmak.nl