DigiTaalhuis ontvangt kwaliteitscertificaat

Eén op de zes mensen heeft moeite met schrijven, lezen of om digitaal zijn weg te vinden. Het DigiTaalhuis Nissewaard helpt inwoners om deze basisvaardigheden te verbeteren. Vanmiddag ontving de organisatie een officieel kwaliteitscertificaat.

Uit handen van wethouder Hanneke Stengs ontving de organisatie van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) het kwaliteitscertificaat. DigiTaalhuis Nissewaard scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de
toekomstbestendigheid.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Sandra Letschert – van den Bosch, coördinator DigiTaalhuis: “Het behalen van onze certificering markeert niet alleen een mijlpaal voor het DigiTaalhuis, maar is ook een weerspiegeling van het harde werk en de vastberadenheid van alle deelnemend organisaties en vrijwilligers. Samen hebben we de taalvaardigheid en digitale competenties van inwoners bevorderd, zodat zij volwaardig kunnen meedoen in de samenleving.”

Ben of ken je iemand die wat extra hulp zou kunnen gebruiken? Bezoek dan de gratis spreekuren in Bibliotheek de Boekenberg. Bekijk de tijden van het spreekuur op www.nissewaardleert.nl