Celstraffen van 18 en 20 jaar voor liquidatie in Zuidland

Op 20 november 2022 is Danny de V doodgeschoten op een parkeerplaats vlakbij zijn huis. De rechtbank heeft u celstraffen uitgesproken van 18 en 20 jaar en noemde de daad ”koelbloedig.

Buurtbewoners werden de bewuste zondagavond rond 22.30 uur opgeschrikt door verschillende knallen. Op de Zoetemanring is het 41-jarige slachtoffer neergeschoten. Toegesnelde agenten hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Ooggetuigen meldden dat kort na het horen van de knallen een grijze personenauto met hoge snelheid de wijk uitreed. De bestuurder van de auto negeerde het stopteken van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Niet veel later crashte de auto op de A15 ter hoogte van Europoort, de bestuurder werd aangehouden.

De bestuurder Jaimy O heeft 18 jaar gevangenisstraf gekregen. Bij zijn aanhouding is in de auto een pistool aangetroffen en zaten er schotresten op zijn handen. Ook is er een mobiele telefoon aangetroffen waarmee contact was geweest met de opdrachtgever van de liquidatie. De opdrachtgever Serge B en kreeg 20 jaar gevangenisstraf.

De rechter concludeerde dat de aanslag niet in een opwelling was gepleegd en dat deze wekenlang was voorbereid. B. gaf vlak voor de liquidatie het startsein met de woorden ‘Nu!’. Beide verdachten waren niet aanwezig in de rechtbank om het vonnis te horen, evenals hun advocaten.

Beeld: Archieffoto JBmedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]