200 kilo cocaïne aangetroffen bij opslagbedrijf Maasvlakte

Bij een opslagbedrijf op de Maasvlakte werd op 13 maart bij de verwerking van een container met Big Bags ferronikkel een partij cocaïne aangetroffen. Er werd in totaal 200 kilo gevonden, met een totale straatwaarde van 15 miljoen euro. De container was afkomstig uit Brazilië en kwam via Colombia naar Nederland.

Door de oplettende medewerkers werden de doaune en politie ingeschakeld die zeer spoedig ter plaatse kwamen en de partij verder controleerden. Het opslagbedrijf heeft veilig en volgens lopende afspraken gehandeld. Ze lijken niets met de zending drugs te maken te hebben.

Gisteren (12 maart) werd bij een fruitopslag in de regio Rotterdam tijdens het lossen van een container met ananassen uit Costa Rica een partij cocaïne aangetroffen. Dit betrof ruim 1100 kilo.

Beeld: Openbaar Ministerie


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]