Waterstof lekkage bij Esso zorgt voor grote inzet hulpdiensten

Vannacht rond 00:30 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar het bedrijf Esso in de Botlek. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1*.

Bij een leiding is waterstof gaan lekken, wat vervolgens is ontbrand in een grote vlam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de vlam daarom snel onder controle kunnen krijgen. Door het nathouden van de omliggende leidingen is het effect op de omgeving beperkt gebleven. Waterstof is zeer licht ontvlambaar en explosief.

Er zijn geen gewonden. De hulpdiensten hebben het incident rond 03:15 uur overgedragen aan het bedrijf.

*Uitleg GRIP 1: Soms zijn bij de bestrijding van een incident nog andere hulpverleningsdiensten betrokken (bijvoorbeeld politie of ambulance.) Als er coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig is, dan wordt er vaak opgeschaald naar GRIP-1. Vlak bij het incident wordt dan een Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. In dit team zitten vertegenwoordigers van de verschillende hulpverleningsdiensten en samen coördineren ze het incident en adviseren ze hoe het incident het beste aangepakt kan worden.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]