Schapen in Heenvliet zijn weer geschoren, kinderen maken knutsel met de wol

Een tiental schapen heeft vanmiddag een scheerbeurt gekregen van boer Simon. Dit gebeurde tijdens het schaap scheerfeest bij melkveebedrijf van Leeuwen in Heenvliet. De kinderen vonden het erg interessant.

Het terrein van melkveebedrijf van Leeuwen stond vol met auto’s en ook in de berm stonden veel auto’s geparkeerd. Het was dan ook gezellig druk tijdens het scheren van de schapen. Dat de boer niet voor de eerste keer ging scheren was wel duidelijk. Met een handigheidje kwamen de schapen rechtop te zitten, waardoor het scheren vlot verliep.

Tegenover de plek van het schapen scheren staan de koeien. Die trokken ook behoorlijk de aandacht van de kleine bezoekers. Ook het kalfje wat vandaag geboren is, stond direct in de schijnwerpers. Met de wol konden de kinderen ook een knutselwerkje maken. Wie wilde kon ook schepijs kopen die huisgemaakt is. Wie een lege fles mee had genomen kon verse melk mee naar huis nemen om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken.