Extra flitspalen Groene Kruisweg Spijkenisse staan aan

Wie te hard of door rood rijdt op de Groene Kruisweg in richting Brielle bij de kruisingen met de Borgtweg of de Hartelweg, krijgt binnenkort een boete. Vanaf woensdag 28 februari gaan twee extra flitspalen aan op deze kruisingen in Spijkenisse. De provincie Zuid-Holland, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de kruisingen verbetert. 

De flitspalen staan op de N218 en N493 (Groene Kruisweg) richting Brielle, op de kruisingen met de Borgtweg en de Hartelweg. Ze handhaven op de maximum snelheid van 50 km/uur en het negeren van rood licht. In de richting Rotterdam staan al twee flitspalen op deze kruisingen, daar komen in de andere richting nu flitspalen bij om de kruisingen nog veiliger te maken. Het Openbaar Ministerie besloot de flitspalen op verzoek van de provincie Zuid-Holland en de politie te plaatsen. Op de Groene Kruisweg wordt vaak te hard en door rood gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen.

De N493 / N218 is een belangrijke en drukke doorgaande route en ontsluitingsweg. De maximumsnelheid op de kruisingen is 50 km/uur. Op het kruispunt met de Borgtweg steken ook veel kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers over. Te hard en door rood rijden vormt op deze kruisingen een groot risico.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]