Spikkenisser dialect bij museum Mak tijdens het huiskamerfestival op 4 februari

Het landelijke huiskamerfestival komt er aan. Op 4 februari kan er weer op een aantal locaties gegluurd worden. In Nissewaard zijn ruim twintig locaties te bezoeken.

Een van de deelnemers is museum / groentewinkel Mak op de Voorstraat 26. Je zal welkom geheten worden in het Spikkenisser dialect door de vrijwilligers van het museum. Het optreden duurt maximaal 30 minuten en de starttijden zijn 12:00 uur; 13:30 uur en 15:00 uur.

Over Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2024 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente.

Op de website van Gluren bij de Buren kan je het hele programma vinden. Als je op deze link klikt, kom je direct bij een interactieve kaart uit.

Over museum/groentewinkel MAK
In september 2003 is de laatste eigenaresse van de winkel, Klaasje Mak, overleden. De nabestaanden hebben de gemeente verzocht het pand op te knappen en er vervolgens een museum van te maken. De Stichting Winkel MAK stelt zich ten doel om de cultuur en de historie van winkel MAK (en Spijkenisse in het algemeen) levend te houden. Er worden voor belangstellenden en scholen rondleidingen gegeven. Bovendien wordt er educatief materiaal ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op het leven van vroeger en bepaalde groenten van 19-toen.

Foto: Museum Winkel MAK