Nationale aandacht voor familie Levie de baasjes van hond Max

Zondag zijn tijdens de Nationale Holocaust herdenking in Amsterdam op TV de beelden getoond van een aantal Joodse mensen die tijdens de Holocaustperiode door de nazi’s zijn vermoord. Onder hen ook Charles (15) en Elly (10) Levie uit Spijkenisse, zoals bekend de jonge baasjes van de hond Max. De hond die eenzaam achterbleef op 28 oktober 1942 nadat de gehele familie Levie uit Spijkenisse werden weggevoerd en nooit terugkeerden.

Alle beelden zijn te bekijken via de onderstaande link:
https://app.nos.nl/shorthand/de-kinderen-van-de-holocaust/

Beeld via: stichting Max XL


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]