Edwin Smid ontvangt Ere-orde van de Palm voor toewijding aan Hoogvlietse Gemeenschap

In Hoogvliet is de naam Edwin Smid bekend, en dit is niet zonder reden. Op 19 december werd Edwin vereerd met een bijzondere erkenning: de Ere-orde van de Palm, uitgereikt door de Ambassadeur van Suriname. 

Dit eerbetoon werd toegekend vanwege zijn onschatbare bijdrage aan de Hindoestaanse en Surinaamse gemeenschappen in Hoogvliet. Het was Ramon Ramsodit, vertegenwoordiger van Stichting Satya Dharma, die vond dat Edwin deze eer verdiende. Zijn inzet om tijdens de herdenking op 4 mei verschillende culturen met elkaar te verbinden, werd specifiek geprezen. Maar het reikte verder dan dat. Zijn talloze vrijwilligersactiviteiten en inzet voor diverse lokale initiatieven werden erkend en benadrukt.

De verrassing en dankbaarheid van Edwin was groot “Eerst ontving ik een kaart van de President van Suriname en later een uitnodiging om naar de Ambassade in Den Haag te komen.”

In het gezelschap van zijn vrouw, dochter en kleinzoon ontving Edwin de onderscheiding van de Ambassadeur. De waarde die Edwin hecht aan deze onderscheiding is groot. Hij ziet het als een prachtige erkenning voor zijn toewijding. Maar Edwin’s hart ligt niet alleen bij ceremoniële erkenning. Hij koestert vooral lokale initiatieven die soms onderbelicht blijven. Hij wijst op de eenvoudige daad van zorg en aandacht voor elkaar, vooral voor diegenen die het moeilijk hebben. “Vraag eens hoe het gaat met je buurman of buurvrouw,” zegt Edwin. “Dat kleine gebaar kan een wereld van verschil maken.”

Het einde van het jaar vierde Edwin door samen met zijn vrouw en dochter en goede vriend Piet oliebollen te bakken, waarvan de opbrengst naar Stichting Cliniclowns ging. Zijn betrokkenheid bij diverse activiteiten in Hoogvliet zal ook in 2024 voortduren. Als voorzitter van Stichting Koffieconcerten Hoogvliet nodigt hij iedereen uit voor het aankomende concert op zondag 7 januari om 14:00 uur in de Dorpskerk, waar de toegang gratis is. Daarnaast zal hij zich inzetten voor het 4 en 5 mei comité.

Voor het jaar 2024 heeft Edwin een krachtige boodschap: “Stel jezelf de vraag: wat kan ik doen?” Hij blijft zich inzetten voor de gemeenschap en hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen.