352 flessen lachas achterin twee bestelbussen in Pernis, politie verricht vier aanhoudingen

Dinsdag zijn er vier mannen uit Rotterdam met de leeftijd van 20,23,25 en 27 jaar aangehouden op de Hendrik Troost Baan in Pernis. Ze hadden honderden flessen lachgas bij zich. De flessen stonden in een bestelbussen en deze zijn in beslag genomen.

Iets na 17:30 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een verachte situatie op de Hendrik Troost Baan. Een oplettende voorbijganger zag dat er twee bestelbussen in het donker stonden en dat er spullen van de ene naar de andere bestelbus gingen. 

Bij het zien van de politie konden direct twee personen worden aangehouden. Een derde probeerde zich te verstoppen in de bosjes, ook deze verdachte was snel aangehouden. De vierde koos ervoor om het water in te springen. Eenmaal uit het water raakte deze persoon onderkoeld en is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestelbussen zijn samen met de flessen lachgas in beslag genomen. Het ging om 352 lachgas flessen met de inhoud van 2 liter per fles. De politie schat de straatwaarde op ongeveer 25.000 euro. De flessen lachgas worden vernietigd.