Spijkenisser(18) aangehouden voor explosie Berkel en Rodenrijs

Woensdag 13 december is een 18-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie op 18 oktober eerder dit jaar op de Lunet in Berkel en Rodenrijs. Het onderzoek gaat verder en de getuigen kunnen zich nog steeds melden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Ondanks deze aanhouding is het onderzoek naar de explosie nog niet afgerond. Het onderzoeksteam spreekt graag nog met getuigen of mensen die iets weten over de explosie. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844.

Melden helpt
Agenten zijn extra alert tijdens de surveillance, zowel in uniform als in burger. Op verschillende plekken zijn ook Mobiele Camera Units geplaatst. Maar bij het voorkomen als het oplossen achteraf spelen ook bewoners een grote rol. Als iemand iets verdachts ziet en dit direct bij de politie meldt via 112, of wanneer na een incident een getuige zich snel meldt en ons een goed signalement geeft of de juiste vluchtrichting verteld, dan helpt dit enorm. 

Als er mensen zijn die weten of er cobra’s ergens op een zolderkamer liggen, of van vuurwapenbezit, van lopende conflicten, dan horen wij dit ook graag zodat we nieuwe schietpartijen en explosies kunnen proberen te voorkomen. We vragen iedereen ook dit te blijven doen.

Anoniem blijven
Dat kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie en geeft alleen de inhoud van de melding. Niet waar of van wie die melding komt. Zo blijft de tipgever veilig en kan de politie toch met de tip aan de slag.
Een andere mogelijkheid is via Team Criminele Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34.

Beeld: Archief, bericht: Politie