Spieke verwelkomt nieuwe hoofdredacteur

De nieuwssite Spieke zal vanaf 1 januari 2024 een nieuwe hoofdredacteur verwelkomen. De huidige hoofdredacteur, Terence Hersbach, neemt dan afscheid van het nieuws-platform. Zijn opvolger wordt Raymond Sybesma.

Hersbach heeft zich sinds 2012 ingezet voor Spieke, dat in de loop der jaren is uitgegroeid van een hobby tot een bloeiend vrijwilligersplatform. “Het is altijd plezierig geweest om met nieuws bezig te zijn, maar na iets meer dan 11 jaar vind ik het tijd om het stokje door te geven,” aldus Hersbach. Naast zijn redactionele werk is hij ook bekend van persfoto’s die zijn verkocht aan andere media.

“Het is mooi dat Spieke blijft bestaan,” geeft Sybesma aan. “Spieke is inmiddels een betrouwbare nieuwsbron geworden, dat zijn echt de verdiensten van Terence. Voor de bezoekers zal er weinig veranderen, de website blijft gewoon behouden.” Zelf zal Sybesma ook met regelmaat de camera pakken om video’s te maken.

Sybesma is al geruime tijd betrokken bij Spieke en bekleedt daarnaast de functie van hoofdredacteur bij Hoogvliet Online. “Ik heb volledig vertrouwen in Raymond als opvolger voor de nieuwssite,” verklaart Hersbach. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de continuïteit van het nieuws zal waarborgen en de zaken rondom Spieke uitstekend zal kunnen regelen.”