14 bewoners op straat na explosie in portiek Lisstraat

Donderdag- op vrijdagnacht vond om 2.30 uur een explosie plaats in een portiek op de Lisstraat in Spijkenisse. Daarbij raakte de portiek zwaar beschadigd over meerdere verdiepingen. Ook vloog bij een woning de deur er volledig uit. Er raakten vier bewoners lichtgewond.

Onderdelen van de portiek liggen tientallen meters ver tot aan de overkant op een schoolplein van een basisschool. De klap was enorm hard, vertellen omwonenden. De politie was snel ter plaatse. De bewoners zijn opgevangen in het wijkcentrum verderop. Vier raakten lichtgewond, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De explosie vond plaats in het trappenhuis van de portiek, recht voor een deur van een woning. De verdieping erboven en eronder raakten ook zwaar beschadigd. De aanleiding van de explosie wordt onderzocht. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Beeld: JBMedia