Nissewaard heeft eigen thrillerschrijfster Romy Toepoel

De uit Spijkenisse afkomstige Romy Toepoel timmert al aardig aan de weg als thrillerauteur. De studente fysiotherapie heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan, een vierde boek is in de maak en ze is nog lang niet uitgeschreven.

Romy vertelt enthousiast over haar passie voor het auteursvak; ‘Het is eigenlijk begonnen op de middelbare school, toen kreeg ik voor Nederlands de opdracht een verhaal te schrijven’. Hiermee werd de basis gelegd: het verhaal werd later weer tevoorschijn gehaald en uitgewerkt en vervolgens gecontroleerd op spelling en grammatica. En het uitgeven van haar eerste boek was een feit: ‘Het Geheim’ werd in 2021 uitgegeven. En in de twee daaropvolgend jaren volgden er nog 2 boeken. De jonge schrijfster schrijft vooral verhalen in het thriller genre. Waarom dit haar zo aanspreekt? Romy vertelt: ‘Ik houd van spanning en mysteries en thrillers, daar blijf je in lezen om zo achter de clue te komen’. Zelf geeft ze lachend aan nieuwsgierig te zijn; best een handige eigenschap als thrillerschrijfster.

Haar inspiratie haalt ze overal vandaan; gebeurtenissen om haar heen, voorvallen uit haar omgeving, uit boeken, uit series en ook uit haar werk als fysiotherapeute. De combinatie van het schrijversbestaan en haar fysiotherapie werkzaamheden bevalt haar goed; ‘Lekker afwisselend’. Haar tweede boek ‘Ik ben niet alleen’ en haar derde boek ‘Ik ben er weer’, zijn opvolgende delen. Deze getuigen wel van haar rijke fantasie en ideeën. En ideeën heeft ze nog genoeg want een volgend boek komt er komende zomer weer aan.

Inmiddels heeft ze ook al een lezing gegeven op middelbare school Charles de Foucauld. Heel leuk om daar leerlingen enthousiast te maken voor het auteursvak en om meer over haar boeken te vertellen. Kortom een drukbezette dame waarvan wij vast nog meer gaan horen. Wie graag meer over haar boeken wil weten, of niet kan wachten om haar spannende verhalen in te duiken, neem dan een kijkje op haar website: https://romys-boeken.jimdosite.com, of kijk op Romy’s boeken op haar Facebook & Instagram accounts.