Diefstal lading drugs op klaarlichte dag uit loods in Hoogvliet lijkt op rip door criminelen

Een melding van een overval leidde agenten maandagmiddag naar een loods aan de Koddeweg in Rotterdam-Hoogvliet. Getuigen hadden daar even voor 15:00 uur vijf personen gezien met bivakmutsen en twee donkere wagens zonder kentekenplaten bij de betreffende loods.

De personen, gehuld in donkere kleding en bivakmutsen, kwamen met zwarte sporttassen uit het bedrijfspand en legden die in de gereedstaande wagens. Hierna reden de twee voertuigen, vermoedelijke een Seat en een BMW, met hoge snelheid in de richting van Poortugaal.

Bij aankomst van de politie lagen zo’n tien blokken met vermoedelijk cocaïne voor de roldeur van de loods. Toen agenten het bedrijfspand doorzochten troffen zij nog eens minstens veertig pakketjes aan. Doorgaans bevatten dit soort pakketjes één kilo cocaïne. Alle pakketjes zijn door de politie veiliggesteld en voor onderzoek meegenomen. In de loods werd ook een auto aangetroffen, deze is ook voor verder onderzoek in beslag genomen.

Bij de jacht op de mannen is een helikopter gebruikt en speurhonden, maar er is nog niemand is aangehouden.

Het heeft er alle schijn van dat dit om een “overval” ging in het criminele milieu waarbij een groep criminelen een andere groep criminelen heeft “geript” van een partij verdovende middelen. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de inhoud van de pakketjes momenteel wordt onderzocht. Wel konden zij het verhaal van de personen met bivakmutsen en voertuigen zonder kentekens bevestigen.

Bericht/beeld: 010fotograaf/jbmedia
Bericht/beeld: 010fotograaf/JBMedia