Rozenburg belt massaal politie vanwege hard loeiende koe

Vanaf kinderboerderij De Beestenboel in Rozenburg was maandagavond een luid geloei te horen. Een moeder en kalf waren uit elkaar gehaald, maar daar liet de moeder luid haar mening over horen. De politie is aanwezig geweest omdat meerdere mensen een melding hebben gemaakt van het harde geluid.

Bewoners kwamen zelf ook poolshoogte nemen en keken toe hoe de koe het harde geluid stond te maken. De verzorgers van de kinderboerderij zijn ter plaatse gekomen om de gescheiden moeder en dochter toch bij elkaar te laten. Daarmee stopte rond 22.40 uur het harde geloei.

Het kalfje gaat binnenkort weg bij de boerderij en verhuist dan naar een andere kinderboerderij. De verzorgers verwachten dat de moeder dan ook, wellicht zelfs meerdere dagen, weer de huilgeluiden zal maken.

Beeld: facebook Kinderboerderij De Beestenboel

De kinderboerderij heeft uitgelegd waarom het kalf gescheiden werd. Lees het hier: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0CKMeGXAUnsYP5jv78GRPwy7zEu7Tf46uqq2wYjLC3DdpMaAxMStKP2Ff6712LLLul&id=100053486965317