Redder Wessel ontvangt bronzen medaille voor redden kind

Wessel Lier uit Zuidland ontving donderdag een bronzen medaille met oorkonde uit handen van burgemeester Foort van Oosten. Ernest Briët, bestuurslid van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was hierbij ook aanwezig. Wessel ontving deze medaille voor het redden van een kind uit een auto die op dinsdag 14 maart in het water terecht was gekomen. Dit gebeurde op de Haasdijk in Abbenbroek.

De auto raakte door een onbekende reden van de weg en kwam terecht in de naastgelegen sloot. Wessel twijfelde geen moment, ging direct het water in en haalde het kind uit de auto om op de kant te leggen. Na vijf minuten arriveerden de hulpdiensten en namen zij de redding over.

Vanuit het basisteam van de politie waren Patrick Bastiaans en Marco den Hartog aanwezig om Wessel Lier te bedanken voor zijn inzet. Burgemeester Foort van Oosten sprak zijn dank uit aan Wessel.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (1767) bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen. In Nederland verdrinken ongeveer 150 mensen per jaar. Gelukkig worden er ook veel drenkelingen gered door snel optreden van omstanders en door het slachtoffer te reanimeren.

Beeld: Martijn de Bruijn, beeld boven/bericht: Gemeente Nissewaard