Man aangehouden nadat hij jongen(12) in elkaar trapt

De politie heeft vrijdagmiddag op de H. de Lintweg in Spijkenisse een man aangehouden nadat deze een 12-jarige jongen in elkaar heeft getrapt. Dat zou gebeurd zijn na een ruzie tussen de twee, die volgens omstanders ontstond omdat de jongen een papiertje op straat gooide. De man sprak de jongen daarop aan, waarna een flinke en heftige woordenwisseling ontstond.

Een woordvoerder van de politie bevestigt het incident. De jongen werd door de man nagetrapt toen die al op de grond lag, zeggen enkele geëmotioneerde omstanders. Op het incident kwam een flinke groep jongeren af. Bij aankomst van de politie kon de man direct aangehouden worden. De jongen is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man is aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Buurtbewoners spreken erover dat er steeds meer jongeren op straat lopen in de straten van het centrum, met name aan het eind van de middag. De jongeren zouden zich steeds vaker baldadig gedragen, waaronder fietsen door de passages en winkels. Enkele winkeliers klagen ook over dat de hangende jongeren een dreigende houding aannemen en bezoekers ongewenst aanspreken. De politie zou reeds op de hoogte zijn van de ontwikkeling.

Beeld: JBMedia