Meisje gaat bal achterna Oude Maas in en wordt meegesleurd door stroming

Een jong meisje van ongeveer 7 jaar, welke aan het spelen was met een ander kindje op een strandje langs de Oude Maas, is dinsdagavond bijna verdronken. Het meisje ging een bal achterna die verderop in het water kwam te liggen. Het meisje werd meegesleurd door de stevige stroming en kon zich nog maar net vasthouden aan de laatste paal van een piertje.

Door: Terence Hersbach

Omstanders hebben adequaat gereageerd en hebben haar uit het water kunnen halen. Een andere vrouw belde direct de hulpdiensten die meteen met veel man uitrukten. Zowel brandweer, ambulance, handhaving en politie kwamen op de melding af. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar dat bleek gelukkig niet meer nodig doordat de omstanders het meisje goed uit het water kregen. Het meisje liep zelfstandig naar de ambulance.

Het meisje is gecontroleerd in de ambulance en thuis gebracht, samen met haar moeder. De omstanders zijn eveneens opgevangen door de hulpdiensten.

Beeld: Links het strandje en rechts het piertje waar het kind zich aan vast kon klemmen