14 katten en bewoners overleven woningbrand Fresiastraat

In de Fresiastraat in Spijkenisse vond in de nacht van zondag op maandag een brand plaats in een woning waar naast twee bewoners, ook 14 katten aanwezig waren. Die wisten allemaal te ontkomen. Wel raakten de bewoners gewond door het inademen van rook.

Het is 3.15 uur als bij de brandweer een melding binnen komt van de brand. Bij aankomst is volgens Rijnmond een van de bewoners al buiten. Er komt dan al dikke zwarte rook uit de woning. De ander is op dat moment nog binnen. Die wordt uit de woning gehaald. Ook de 14 katten zijn gered en vervolgens ondergebracht bij buren. De bewoners zijn door het inademen van rook er minder goed aan toe en worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. De katten worden maandagochtend opgehaald door de dierenambulance.

Update: eerder werd gemeld dat het om 20 katten ging, dat bleken er 14 te zijn.