Video | Voortgang werkzaamheden Heemraadlaan rondom Kromme Dreef

De Heemraadlaan in Spijkenisse wordt momenteel grondig opgeknapt om de weg in goede staat te brengen. De werkzaamheden strekken zich uit van de Ouverturelaan tot net voorbij de Dreef. Het project omvat het vervangen van het asfalt en het vernieuwen van de rijbaan, evenals het opnieuw inrichten van de groenstroken langs de weg.

Om verwarring en gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen, is de Heemraadlaan tussen de Copernicuslaan en de Hekelingseweg sinds donderdag 27 april afgesloten voor al het wegverkeer. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad langs de Heemraadlaan, terwijl omleidingen met borden worden aangegeven.

Tijdens het onderhoud worden verschillende belangrijke werkzaamheden uitgevoerd. Het oude asfalt wordt vervangen door een stiller type. Op slechte stukken van de weg wordt de ondergrond vernieuwd. Ook worden afvoerputten en randen vervangen. Langs de weg worden bomen gekapt en bepaalde planten verwijderd vanwege iepenziekte. Er worden ook regenwateropvanggebieden (wadi’s) aangelegd in de groenstrook naast het fietspad aan de zuidkant van de Heemraadlaan. Deze wadi’s zorgen voor een betere afwatering van de weg bij regen. Er wordt ook overwogen om geluidsschermen te plaatsen na overleg met de omwonenden. Mensen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen hierover een brief.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden over ongeveer een maand klaar. Daarna is de Heemraadlaan weer open voor alle verkeer.

Beeld: Roel van Deursen