Stichting Push deelt diploma’s uit

Woensdag 21 juni was een feestelijk dag in wijkcentrum de Akkers. Stichting Push deelde deze dag diploma’s en medailles uit aan deelnemers van de zogenaamde ‘Stappenprogramma’s.’ Wethouder Wouter Struijk had de eer de vele jonge deelnemertjes een certificaat te mogen overhandigen.

Door: Edith Stolk

Elk jaar organiseert het Kind-team van Stichting Push een feestelijke dag waarop alle deelnemende gezinnen in het zonnetje gezet worden. Er worden via deze welzijnsorganisatie diversen Stappenprogramma’s aangeboden; variërend van ‘Instapje’ voor de allerjongste kinderen, ‘Opstapje’ voor de 2 tot 4-jarige kinderen en voor de kinderen in de basisschoolleeftijd het ‘Op Stap’ programma. Al deze gezinsgerichte programma’s zijn bedoeld om de educatieve ontwikkeling en interactie van jonge kinderen (en hun ouders) te stimuleren. De medewerkers van Push begeleiden thuis en-of op school de programma’s. Bijvoorbeeld door educatief speelgoed aan te bieden of te werken met werkboekjes voor de iets oudere deelnemertjes. Dit alles met als doel een goede aansluiting op de basisschool te creëren.

Gedurende de hele dag waren er trotse ouders met hun kinderen aanwezig, zij hadden het programma volbracht, of volgen het traject nog tot aan de zomervakantie. Iedereen was welkom. Onder het genot van een drankje en zelfgemaakte lekkernijen werd er genoten van en met elkaar. Voor de deelnemertjes was er een schminkhoek, speelgoed en zelfs een heuse Olifant en Aap verschenen nog op het toneel.
Wethouder Struijk en Margot Kleijntjens van Stichting Push haalden beiden nog eens het belang van de inzet van de ouders aan: ”Jullie inzet is zo belangrijk, later, op school, hebben jullie kinderen hier zoveel profijt van.”