Regenboogzebrapad beklad met haattekst

Het regenboogzebrapad op de Raadhuislaan in Spijkenisse is beklad met een haattekst. Tussen de gekleurde vlakken in staat “Fuck Pride”, en zijn gekleurde vlakken doorstreept. Wethouder Struijk spreekt zijn afschuw erover uit.

Door: Terence Hersbach

“We gaan het netjes herstellen, want voor dit soort haat is in Nissewaard geen ruimte,” zegt de wethouder in een reactie. Wethouder Wouter Struijk (PvdA) heeft inclusiviteit in zijn portefeuille. In 2019 opende hij samen met initiator Jos Verhoeven (ONS) het zebrapad. Hij reageert ook: “Het liefst zie ik dat het regenboogzebrapad helemaal niet meer nodig is. Helaas laten dit soort laffe daden zien dat het nog altijd van belang is om inclusiviteit hoog op de agenda te houden.”

Ook bij fractievoorzitter Vera Bik (GroenLinks) bleef het niet onopgemerkt. Zij spoorde de gemeente aan het zo snel mogelijk te verwijderen bij een foto die zij maandag plaatste op Facebook.

Tot nu toe hebben zich geen incidenten voorgedaan rondom het zebrapad. Waarom dit nu wel gebeurd is onduidelijk. De gemeente Nissewaard voert al jaren een diversiteitsbeleid.