Politie arresteert twee mannen langs het Voedingskanaal in Spijkenisse wegens overtreding wapenwet

De politie heeft woensdag op de Noordhoekseweg in Spijkenisse twee mannen aangehouden die beiden in overtreding waren van de wet wapens en munitie. De ene man liep met een alarmpistool, de ander met twee messen.

De eerste verdachte, een 21-jarige man uit Maassluis, werd gecontroleerd en bleek een alarmpistool bij zich te dragen. Het wapen, dat bedoeld is voor het afgeven van luide geluidssignalen en niet voor gebruik als vuurwapen, werd in beslag genomen door de politie. Hoewel het geen echt vuurwapen betrof, is het bezit van een alarmpistool zonder de juiste vergunning nog steeds strafbaar.

De tweede verdachte, een 25-jarige man uit Rotterdam, had twee messen bij zich. Ook hij is aangehouden en de messen zijn in beslag genomen. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau voor verdere ondervraging en nader onderzoek.

Beeld: Politie Basisteam Nissewaard