DouaneDrugsOpenbaar MinisterieRotterdamse Haven

Grote drugsvangst: 3.500 kilo cocaïne ontdekt in partij bananen

In de nacht van zondag op maandag heeft de Douane een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een container vol bananen. Het totaal aantal blokken cocaïne dat gevonden werd bedraagt maar liefst 3.587 blokken. De container werd aangetroffen in de haven van Rotterdam.

De container met de smokkelwaar is afkomstig uit Ecuador en de cocaïne is vermoedelijk daar in de container verstopt. De geschatte straatwaarde van de drugs bedraagt ongeveer 269 miljoen euro. De container, gevuld met bananen, had als bestemming een bedrijf gelegen in de provincie Zeeland. Het betreffende bedrijf wordt niet in verband gebracht met deze illegale praktijken.

Beeld: Openbaar Ministerie
Vond je dit een goed artikel?
Steun Spieke in het maken van nieuws.
Klik hier voor meer informatie Adverteren voor ondernemers logo

More in:Douane

Ook interessant