Grote drugsvangst: 3.500 kilo cocaïne ontdekt in partij bananen

In de nacht van zondag op maandag heeft de Douane een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een container vol bananen. Het totaal aantal blokken cocaïne dat gevonden werd bedraagt maar liefst 3.587 blokken. De container werd aangetroffen in de haven van Rotterdam.

De container met de smokkelwaar is afkomstig uit Ecuador en de cocaïne is vermoedelijk daar in de container verstopt. De geschatte straatwaarde van de drugs bedraagt ongeveer 269 miljoen euro. De container, gevuld met bananen, had als bestemming een bedrijf gelegen in de provincie Zeeland. Het betreffende bedrijf wordt niet in verband gebracht met deze illegale praktijken.

Beeld: Openbaar Ministerie


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]