Douane arresteert vijf mannen op verdenking van smokkelen 1600 kilo cocaïne

Dinsdag 13 juni heeft de Douane vijf mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van meer dan 1600 kilo cocaïne. De aanhoudingen vonden plaats nadat er een melding was binnengekomen over een rennend persoon op een terrein in de Rotterdamse haven. De verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven momenteel in voorlopige hechtenis.

Na de melding startte de Douane een onderzoek op het terrein, wat leidde tot de ontdekking van de verdovende middelen en de arrestatie van vijf personen. De cocaïne bleek verstopt te zitten in een container vol bananen afkomstig uit Costa Rica. Vanwege de beperkingen waarin de verdachten zich bevinden – ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat – kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan.

Op dinsdag 27 juni zullen de verdachten voor de raadkamer van de rechtbank moeten verschijnen, waar zij zich moeten verantwoorden. De rechter zal dan beslissen of de vijf verdachten langer in voorlopige hechtenis moeten blijven.