Brand snel geblust bij Zuidwester in Spijkenisse

Donderdagmiddag brak er kort brand uit in een opslagruimte bij Zuidwester aan de PJ Bliekstraat. Dankzij snelle inzet van de hulpdiensten is de brand snel geblust. Het pand is ontruimd en niemand hoefde naar het ziekenhuis, hoewel één persoon werd gecontroleerd in een ambulance ter plaatse.

De brandweer werd rond 15.25 gealarmeerd, maar de melding viel in eerste instantie in een straat aan de andere kant van het centrum. Nadat duidelijk werd dat de brand in de PJ Bliekstraat was, is de brandweer omgedraaid en snel ter plaatse gegaan bij het gebouw van Zuidwester, een instelling die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Het vuur kon snel onder controle worden gebracht en bleef beperkt tot de opslagruimte. Het pand is ontruimd geweest en één persoon werd ter plekke gecontroleerd in een ambulance. Gelukkig hoefde niemand naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Beeld: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn