Bezoek Stella Nova op de Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni is het project Stella Nova in het Sterrenkwartier te bezoeken voor geïnteresseerden. De dag van de Bouw biedt inwoners een unieke gelegenheid om tussen 10 en 12 uur een kijkje te nemen in de woningen die ABB Bouwgroep bv langs de Planetenlaan bouwt. De gemeente Nissewaard is bezig met vervangingsopgaven en renovaties in diverse wijken, zodat er in de toekomst geschikte woningen zijn voor iedereen. Stella Nova is een van die vervangingsopgaven die samengaat met de ontwikkeling van een groter gebied in het Sterrenkwartier.

Nissewaard werkt samen met Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De plannen worden in 4 fasen tussen 2018 en 2024 uitgevoerd. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen. De projectnaam voor de eerste fases van deze herontwikkeling is Stella Nova (nieuwe ster). Inmiddels is fase 1 afgerond en zijn alle woningen van fase 2 verkocht. De derde fase van Stella Nova is in ontwikkeling. Fase 3 loopt van 2023-2024 en voorziet in 74 huurappartementen (waarvan 22 zorgwoningen), 21 beneden-bovenwoningen (huur), 31 huur eengezins- en 28 koopwoningen.

Toekomstig woongenot
Bij Stella Nova krijgt men aanstaande zaterdag de kans om de indrukwekkende architectuur en het vakmanschap te bekijken, dat in elk huis wordt geïnvesteerd. Wandel door de bouwplaats en bewonder de vorderingen van dichtbij. Men kan zelfs een kijkje nemen in een huis dat in aanbouw is en zo een voorproefje krijgen van het toekomstige woongenot dat Stella Nova biedt.

Verkennen en sfeer proeven
Bezoekers kunnen ook de rest van de bouwplaats verkennen. Als zij iets willen weten over de specifieke werkzaamheden op de bouwplaats, dan kunnen zij hun vraag stellen aan het bouwend personeel. Ze staan klaar om meer te vertellen over de technieken, processen en materialen die zij bij de bouw van Stella Nova gebruiken. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Chris Hottentot en wethouder Wonen, Jan Willem Mijnans, vinden dit een prima initiatief: “De Dag van de Bouw is dé kans om langs te gaan bij dit bouwproject en om de sfeer van Stella Nova zelf te ervaren. Ontdek de visie achter Stella Nova en leer meer over de bouw en ontwikkeling van en eisen aan moderne woningen. En dit is slechts een van de vele bouwprojecten die we binnen onze gemeente hebben.” Kijk voor meer info over bouwen en wonen in Nissewaard op de website Wonen in Nissewaard.

Bericht: Gemeente Nissewaard