Avondvierdaagse Spijkenisse staat toe 5 kilometer te lopen in verband met hitte

Het bestuur van de Avondvierdaagse Spijkenisse heeft besloten om de route voor deelnemers beschikbaar te maken over een kortere afstand, van 5 kilometer in plaats van de gebruikelijke 10 of 15 kilometer. Deze beslissing is genomen vanwege de hitte tijdens de avondwandelingen. De groepen die starten in Waterland zullen sowieso de 5 kilometer afstand lopen, in plaats van de langere routes.

Door: Terence Hersbach

Het bestuur van de Avondvierdaagse Spijkenisse heeft de deelnemers geadviseerd om voor voldoende verkoeling te zorgen, zoals het meenemen van drinken en het dragen van een petje. Het is belangrijk dat de deelnemers zich goed voorbereiden op de hitte. Individuele deelnemers dienen bij het ophalen van de startkaart de gewenste afstand door te geven aan het bestuur.

De avondvierdaagse die vanuit de organisatie van de wijk Waterland vertrekt, die voornamelijk bestaat uit deelnemers uit groep 5 en 6 van de basisschool, heeft besloten om de komende week de 5 kilometer route te lopen in plaats van de gebruikelijke 10 kilometer. Dit besluit is genomen vanwege de jonge leeftijd van de deelnemers en de verwachte hitte.

Andere Avondvierdaagse-organisaties in Spijkenisse zullen naar verwachting wel de langere afstanden lopen. Het is aan de individuele organisaties om te beslissen welke maatregelen zij nemen in verband met de weersomstandigheden.