Verdachte(26) dubbele steekpartij Beurtschipper aangehouden

De politie heeft maandag een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat hij zichzelf kwam melden op het politiebureau. De man is de verdachte van de steekpartij zondagavond waarbij twee 17-jarige jongens gewond raakten.

Zondagavond rond half 12 slaat de paniek weer toe op de Groenewoudlaan in de Gildenwijk in Spijkenisse. Op het geteisterde stukje vonden eerder al meerdere heftige steek-incidenten plaats. Ook zondagavond was het raak: twee jongens raken gewond na onenigheid met een man bij een portiek. Daar worden zij bij gestoken, de één in zijn gezicht, de ander in zijn arm. De jongens rennen weg en de verdachte slaat op de vlucht. Twee jonge meiden op een scooter staan verschrikt toe te kijken en zien alles voor hun ogen gebeuren. De jongens kunnen niet meer en nadat zij 100 meter verder op de stoep vallen, komen de eerste hulpdiensten eraan.

De steekpartij blijft niet onopgemerkt. Een twintigtal familieleden en vrienden van de jongens komen aangerend, sommigen zelfs op blote voeten. Een spoor van bloed ligt tussen de woning en de jongens. Ze zijn zwaargewond. De eerste politieagenten ter plaatse gaan meteen aan de slag om degene met de steekwond aan zijn arm te verzorgen. Hij krijgt een snel aangemeten tourniquet om zijn bovenarm. Intussen worden twee ambulances en twee trauma teams opgeroepen.

Als de eerste ambulance aankomt is de politie vooral bezig om alle omstanders van de jongens weg te krijgen en beginnen andere toegesnelde agenten met een afzetting. De politie komt vanuit de hele regio naar het incident. De geschrokken meiden staan op een tiental meter toe te kijken naar de situatie. Zij en de jongens vertellen de politie dat de man uit een woning op de Beurtschipper gelopen kwam. Meteen worden twee hondengeleiders opgeroepen, om later met politiehonden de woning te betreden. De woning wordt bewaakt tot de gespecialiseerde agenten er zijn. Met een schild en een stormram betreden agenten de woning in een portiek, maar de verdachte is niet meer in het huis.

Iets daarvoor is het traumateam ter plaatse gekomen en zijn de gewonde mannen door ambulancebroeders in de ambulance gelegd. Het traumateam wat uit Amsterdam opgeroepen werd is afgemeld, omdat de wonden goed te verzorgen zijn. Een arts van het Rotterdamse traumateam gaat bij zijn aankomst meteen een van de ambulances in. Uiteindelijk rijden de ambulances de jongens naar een ziekenhuis in Rotterdam.

De politie heeft meteen een groot plaats delict gevormd, tussen de woning en de plaats waar de jongens neervielen. Er wordt onderzoek verricht in de woning en op straat. Spullen bij de jongens en uit de woning worden veiliggesteld. Opvallend is dat de politie ongeveer 15 cilinders lachgas uit de woning tilt en meeneemt naar het politiebureau. Of die onderdeel zijn geweest van het incident wordt onderzocht door de politie.

De verdachte, die na het incident spoorloos was, heeft zich maandag gemeld bij de politie. Hij is ingesloten en wordt gehoord. De politie doet verder onderzoek. Heeft u informatie over wat er gebeurd is? Dan kunt u bellen met de politie op 0900-8844, of anoniem op 0800-7000.