Spijkenisse Medisch Centrum behaalt label voor kwaliteit en patiëntveiligheid

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft met trots de heraccreditatie van Qualicor Europe behaald. Tijdens een bezoek afgelopen maart hebben drie auditoren van Qualicor Europe drie dagen lang gesprekken gevoerd met medewerkers, artsen en patiënten om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geboden zorg. Naast de gesprekken hebben de collega’s van het ziekenhuis tijdens het kwaliteitsonderzoek laten zien hoe zij te werk gaan en hoe de zorgprocessen zijn georganiseerd.

De officiële heraccreditatie is een erkenning voor het Spijkenisse Medisch Centrum en bevestigt dat zij voldoen aan de kwaliteitsstandaarden van Qualicor Europe. Het kwaliteitslabel is vandaag overhandigd aan bestuurder Tessa van Maanen door Ellen Joan van Vliet, de CEO van Qualicor. Diverse interne en externe belanghebbenden, waaronder de Cliëntenraad, Zorg Advies Raad, Ondernemingsraad en de afdeling Kwaliteit & Veiligheid, waren bij de uitreiking aanwezig.

Het Spijkenisse Medisch Centrum is verheugd over het positieve oordeel van Qualicor Europe. Dit externe en onafhankelijke oordeel bevestigt dat de zorg die het ziekenhuis levert aan hoge kwaliteitsnormen voldoet. Het ziekenhuis ziet dit als een stimulans om voortdurend te blijven werken aan het verbeteren van de zorg voor hun patiënten.

De heraccreditatie is het resultaat van de inzet en toewijding van het gehele team van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het behalen van deze erkenning is een prestatie waarop het ziekenhuis trots kan zijn. Het ziekenhuis blijft zich inzetten om de kwaliteit van de zorg verder te versterken en de beste zorgervaring voor hun patiënten te waarborgen.