Man maakt foto’s van kinderen, ouders woest

Ouders in Vogelenzang-Noord in Spijkenisse hebben afgelopen week een man staande gehouden omdat die bezig was om kinderen te fotograferen. Nadat de man tot stoppen was gedwongen werd de politie erbij gehaald en moest de man zijn foto’s verwijderen. De man gaf bij zijn actie een kaartje af waarop staat dat hij fotograaf is.

Een politiewoordvoerder vertelt dat de man op leeftijd een bekende is van de politie. Hij zou verwarrend gedrag vertonen. De man vroeg kinderen op straat of ze op de foto wilden en maakte dan met een camera de foto. Ouders waren woest nadat zij de man bezig zagen, maar de politie zegt wel dat er juridisch niks verkeerd is aan wat hij doet. Omdat de ouders verontrust waren, heeft de politie de man gedwongen de foto’s te verwijderen. “De man krijgt daarnaast passende hulp aangeboden.”

Na het incident zou volgens de ouders de politie gevraagd hebben om op social media te verspreiden dat zij op hun kind moeten passen met betrekking tot de man. Daarbij is op Facebook een bericht verspreid, waarin ook een foto van het visitekaartje bijgevoegd was met het adres van de man erop. “Dat zou hoogst ongelukkig zijn,” zegt de politie. “Wij zouden namelijk nooit vragen om iemand zijn gegevens te verspreiden.”

De woordvoerder geeft aan dat de politie alert is en meer surveilleert in de buurt waar het incident plaats heeft gevonden. Ouders wordt verzocht de politie te bellen als zij iets gelijksoortig zien gebeuren en de situatie niet vertrouwen.

Beeld: pixabay