Dansende kikkers krijgen plek in vijver bij Theater de Stoep [video Botlek TV]

Enkele dagen lag er al een groot ”voorwerp” in de vijver bij Theater de Stoep. Zaterdagochtend 13 mei is het kunstwerk onthuld. Hiervoor moesten wel twee mensen het water in springen.

Door: Raymond Sybesma

Al jaren schenkt stichting Oud en Nieuw Spijkenisse kunstwerken aan de gemeente en haar inwoners. Cees van Wijngaarden lukte het keer op keer om voldoende geld bijenkaar te krijgen voor nieuwe objecten. Dertien kunstwerken en daar blijft het bij. Cees heeft tijdens zijn toespraak zijn dankbaarheid geuit. Voor iedereen die aanwezig is en heeft meegeholpen.

Met een brok in zijn keel zegt Cees; ”Ik heb mijn vrouw en kinderen beloofd dat dit de laatste kunstwerk is.”

Het beeld wat officieel Waterballet heet is zaterdag officieel onthuld en geschonken aan de gemeente. Na een toespraak en een optreden van het koor ”Straatklinkers” was het moment daar. Er doken twee mannen op, die vervolgens hun kleren uittrokken en het water in gingen.

Het beeld lag plat in het water. De twee mannen zwommen naar de touwen waaraan het beeld vast lag om deze lost te maken. Dit lukte maar het beeld kwam niet omhoog. De vlag die op het beeld lag was te zwaar geworden door het water. Nadat de vlag was losgemaakt kwamen de kikkers omhoog en kreeg het kunstwerk zijn definitieve plek.

Het kunstwerk is 6 meter hoog en staat in de vijver voor Theater de Stoep. De kunstenaar is Albert Kramer die op verzoek van Stichting Oud en Nieuw Spijkenisse het kunstwerk ontwierp.