Basisschool De Vuurvogel ontruimd na brand op toilet

De brandweer is dinsdag aan het begin van de middag met spoed uitgerukt voor een brand in basisschool de Vuurvogel in Spijkenisse. Op het toilet zou brand hebben gewoed. De basisschool werd hierop direct ontruimd waarna de leerlingen buiten kwamen te staan. De school blijft deze week dicht vanwege roetschade.

Alle leerlingen werden opgevangen op het schoolplein. De brand zelf was al redelijk snel uit, maar in de school hing redelijk wat rook. Daarom heeft de brandweer de ramen open gezet en de basisschool geventileerd, onder meer met een ventilator. De ouders hebben de kinderen opgehaald. Sommige kinderen keken hun ogen uit door de inzet van de brandweer, maar anderen vonden het ook heel spannend met wat er allemaal was gebeurd.

Er is een persoon gewond geraakt bij het incident. Die is overgebracht naar het ziekenhuis. De brand zou ontstaan zijn doordat twee leerlingen een prullenbak in brand staken. De brand komt op dezelfde dag dat een ontruimingsoefening werd gehouden.

Beeld: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn