Aanhoudingen na straatroof met dreiging op Zeisvoorde

Op vrijdagmiddag vond omstreeks 15.15 uur een straatroof plaats op de Zeisvoorde in Spijkenisse. Het slachtoffer had afgesproken met drie personen voor de verkoop van kostbare items. Nadat het slachtoffer de spullen had overhandigd, renden de verdachten weg onder bedreiging van geweld.

Eén van de verdachten droeg een knuppel. Direct werd een onderzoek gestart in de omgeving, waarbij bruikbare camerabeelden werden verkregen. Later op de avond konden twee personen worden geïdentificeerd als verdachten, dankzij de herkenning door jeugdagenten. Met toestemming van de Officier van Justitie zijn de minderjarige verdachten dezelfde avond nog aangehouden. Het onderzoek is nu in handen van de recherche, en de twee verdachten bevinden zich momenteel in hechtenis.

De politie roept getuigen op die zich op vrijdag 26 mei rond 15.15 uur in de buurt van de Zeisvoorde bevonden. Als je goede camerabeelden hebt, wordt je verzocht om deze informatie te delen. Er wordt namelijk nog gezocht naar de derde verdachte. Het signalement van deze verdachte luidt als volgt: een wit persoon, ongeveer 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij droeg een zwarte pet, winterjas, broek, schoenen en een sjaal.

Heb je informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Als je liever anoniem blijft, kun je ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Jeugdagent Peter / Politie Nissewaard