15-jarigen aangehouden na straatroof in centrum Spijkenisse

In het centrum van Spijkenisse zijn zaterdagavond twee jongens van 15 jaar oud aangehouden nadat ze andere jongens van hun spullen hadden beroofd. Het ging daarbij om een telefoon, paspoort en een ketting. De politie schrijft hierover op social media.

De beroving vond plaats op het Theaterplein. Na de beroving reed de politie al met meerdere eenheden door het centrum vanwege een andere melding. Agenten die bezig waren met die actie herkenden de twee jongens uit Krimpen aan den IJssel al voordat bekend was dat zij de beroving hadden gepleegd en meldden dit aan andere agenten, omdat zij bekenden zijn van de politie. Agenten die met de beroofde jongens op het politiebureau praatten, konden meteen aangeven dat die jongens aan het signalement voldeden. Na fouillering bleken zij inderdaad de spullen bij zich te hebben.

De jongens uit Krimpen aan den IJssel zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zullen maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris op de rechtbank op het Wilhelminaplein in Rotterdam.