Terugblik Koningsdag Hoogvliet en Pernis

Het kan niemand ontgaan zijn. Gisteren was het Koningsdag. Een stralende dag die koud begon maar de zon maakte in de middag veel goed. De geplande buitenactiviteiten konden dan ook gewoon doorgaan.

Door: Raymond Sybesma

Traditiegetrouw is er kleedjesmarkt tijdens Koningsdag. Voor een aantal mensen begon de dag al vroeg. De avond voor Koningsdag namen zij hun plek al in. Dit om er zeker van te zijn een goede plek te hebben. Spieke bezocht de mensen in Hoogvliet die al aan het opbouwen waren.

Ook Stijn was vroeg van de partij. Hij wilde ook zeker zijn van een goede verkoopplek. Stijn maakt zelf kettingen en armbanden. Het is een echte ondernemer. Op Koningsdag bezocht Spieke Stijn nog een keer en vroeg hoe hij had geslapen; ” Niet” was het antwoord. ”Het was erg koud, ik heb onder dekens gelegen tot ik kon verkopen.” En het verkopen dat heeft Stijn gedaan! Bekijk onderstaande video de reactie van Stijn.

Op meer plekken in Hoogvliet waren er activiteiten. Zo organiseerde Speeltuin Zalmplaat diverse activiteiten. Bij Rijnmond Hoogvliet Sport was een zeskamp. Op het grasveld bij BBVM (middengebied) stond een springkussen en konden kinderen allerlei spelletjes doen. In de middag was er livemuziek.

In Pernis was livemuziek. Konden kinderen zich laten schminken en stonden er diverse luchtkussens.