Spijkenisser(21) verdachte bij incident waarbij onschuldige vrouw(68) werd neergeschoten

Het lijkt niet op te houden met de geweldsincidenten waarbij Spijkenissers betrokken zijn. Een 68-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagmiddag gewond geraakt aan haar been toen op het Robbenoordplein in Rotterdam geschoten werd. De politie vermoedt dat de vrouw een onschuldige voorbijganger is. Er zijn drie jongemannen direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid, waarvan één een 21-jarige Spijkenisser is. Een vierde man werd ook aangehouden, omdat hij geen gehoor gaf aan de vorderingen van agenten.

Door Terence Hersbach

“Gelukkig lijken de verwondingen mee te vallen, maar dit had heel anders kunnen aflopen,” zegt de politie. Vrijdag om 15:45 uur werd het schietincident gemeld en kort erna werd de gewonde vrouw aangetroffen. Ze is ter plaatse behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Al snel ontstond het vermoeden dat de vrouw geen doelwit was en dus verder niets met het incident te maken heeft. Getuigen zagen dat een groep ruzie begon te maken, waarbij flink geschreeuwd werd. De groep jongens werd door een buurtbewoonster niet herkend, maar zag wel dat de jongens vrij jong waren. Er zou drie keer geschoten zijn, zegt een aanwonende van het plein.

Toegesnelde agenten startten na het incident direct een onderzoek in de omgeving. Getuigen zijn gesproken en forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld. In de omgeving werden kort na het incident drie jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 16- en 18-jarige uit Rotterdam en de 21-jarige man uit Spijkenisse.

Een 34-jarige Amsterdammer werd eveneens aangehouden, omdat hij geen gehoor gaf aan vorderingen van agenten. Het onderzoek naar eventueel andere betrokkenen gaat onverminderd door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie roept mensen op die meer weten zich te melden bij de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Foto: 112-Rijnmond