Snackbar Poortugaal raakt zwaar beschadigd door brand

De brandweer werd zaterdagavond om 19.15 uur opgeroepen voor een brand in een snackbar in Poortugaal. Op de Achterweg werd Snackbar Poortugaal getroffen door een brand in de frituur. Personeel en klanten konden op tijd wegkomen.

Door Raymond Sybesma

De brandweer schaalde de brand op nadat bleek dat het vuur in het plafond doorsloeg. De brand zat in het dak en verspreidde zich daar. Naastgelegen winkels kwamen ook onder de rook te staan. De brandweer heeft het dak open gezaagd om het vuur te doven. Rond 19.45 leek de brand onder controle te zijn.

De brandweer van Poortugaal werd ondersteund door de brandweer uit Spijkenisse. Die kwam ook met een hoogwerker ter plaatse. Er raakte niemand gewond bij het incident. Hoe het kon dat de frituur in brand vloog is niet bekend.