Rigolettostraat compleet overspoeld door verkeer, bewoners boos

De bewoners van de Rigolettostraat in Spijkenisse zijn klaar met het verkeer wat door hun straat rijdt. Twee kanten op rijden auto’s en vrachtwagens nu via de sluiproute door hun straat, vanwege de wegwerkzaamheden op de Heemraadlaan. Dat was anders belooft, want verkeersregelaars zouden dat voorkomen. Maar die werden bedreigd en zijn daarom niet aanwezig.

Door: Raymond Sybesma en Terence Hersbach

Bewoners in de straat zelf zijn verdeeld over de situatie. De een snapt het verkeer wel en dat het maar tijdelijk is, de ander kan er niet over uit. “Er zouden geen auto’s door de straat rijden, dat was ons beloofd op de bewonersavond,” zegt een gefrustreerde bewoner die zich vanuit zijn voortuin staat te ergeren. Ook via een app die bewoners hebben, kunnen zij lezen dat er maatregelen genomen zouden worden. “En de Bachbaan zou opengesteld zijn voor verkeer, maar daar maakt niemand gebruik van.” Ter plaatse staan inderdaad geen borden die dat aangeven, pas bij de Bachbaan is te zien dat ook autoverkeer gebruik mag maken van die weg – terwijl normaal alleen de bus daar mag rijden. Ook de bussluis is toegankelijk gemaakt en geregeld met voorrangsborden. Daarmee kan verkeer vanaf de Baljuwlaan de Akkers en Vogelenzang-Zuid inrijden.

Bij de Rigolettostraat is het al flink mis gegaan. Automobilisten halen daar bijzondere capriolen uit, zoals rijden over het fietspad. Er is ook één bewoner die al schade heeft aan haar auto en niet weet wie het gedaan heeft. De auto stond geparkeerd langs de weg in een parkeervak. “We hebben de auto’s nu maar deels in het gras gezet, maar ik snap niet waarom de weg niet afgesloten is.” Ook klagen bewoners erover dat zij het parkeervak niet in en uit kunnen en dat er onveilige situaties ontstaan. Fietsers die door de straat moeten vanwege de afgesloten fietsbrug zoeken tussen de auto’s een weg, soms over stoepen, maar ook auto’s rijden daar overheen.

Bij navraag blijkt het de eerste dag mis te zijn gegaan. Verkeersregelaar bleken bedreigd te worden en daarom weggehaald te zijn. “Te belachelijk voor woorden dat deze mensen bedreigd worden!” reageert wethouder Chris Hottentot. Hij laat weten dat de ambtenaren al eerder de straat wilden afsluiten door middel van paaltjes, maar dat dit vanwege de bedreigingen uitgesteld moest worden. Dat zal aankomende week alsnog snel gaan gebeuren. Daarmee kan het verkeer geen gebruik meer maken van de straat.

Verder reageert de gemeente: “Wij als gemeente proberen er alles aan te doen om het verkeer in goede banen te leiden. De dagelijkse situatie wordt gemonitord en we kijken waar aanpassingen gedaan moeten worden. Om die reden zullen wij de komende week klappaaltjes plaatsen om te voorkomen dat verkeer nog door de Rigolettostraat kan rijden. Volg de aangegeven omrij-routes.” Bewoners die nog overlast ervaren kunnen dat melden bij de gemeente via nissewaard.nl/melden.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]