Polonaises en gezelligheid op het 15e Snotterfestival in Hoogvliet

Met het indienen van een bewonersinitiatief bij de gemeente Rotterdam en het vinden van andere sponsoren is het gelukt: De 15e editie van het Snotterfestival. Maar liefst vijf koren traden op en lieten een groot deel van hun repertoire horen.

Door: Raymond Sybesma

Het Hoogvlietse Smartlappenkoor Tranen met Tuiten organiseerde voor de 15e keer het Snotterfestival. Het koor bestaat sinds 2004 en telt zo’n 65 leden. Naast Tranen met Tuiten traden ook Koor Nieuw Zuid, de Dordtse Lijsters, Fruitig Geflipt en Trug in de Téd op.

Deze editie is gehouden in partycentrum De Heerlijkheid. De parkeerplaatsen in de omgeving van het partycentrum waren vol. Dat resulteerde ook in een volle zaal met bezoekers. De sfeer zat er goed in. Diverse keren is de polonaise ingezet. Ook klonk er vaak en lang applaus van de aanwezigen na een optreden.

Voetbal
Dat er veel Rotterdammers aanwezigen waren bleek snel. Feyenoord staat voor, roept iemand aan een tafel. Bij het einde van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord was de eindstand 1 – 3. Reden genoeg om het lied ”hand in hand kameraden” in te zetten.

Nieuwe leden
Het koor zoekt nog nieuwe leden en mensen die het koor instrumentaal kunnen begeleiden. Er is een ledenstop voor dames maar heren en echtparen zijn van harte welkom. Tranen met Tuiten reperteert elke donderdagavond van 20:00 – 22:00 uur in het clubgebouw van Speeltuin Zalmplaat, Hoekwant 30 te Hoogvliet.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]