Ontsnapte gier uit Blijdorp in Spijkenisse

Medewerkers van het bedrijf Van Hamburg Cleaning aan de Lorentzweg in Spijkenisse keken dinsdagmorgen even raar op toen zij aankwamen bij het bedrijf. Op een van de lichtmasten zat een “wel hele grote reiger”, zoals een medewerker dacht. Het bleek te gaan om de sinds donderdag ontsnapte gier uit Diergaarde Blijdorp.

De gier zat al vroeg in de ochtend op de lichtmast en keek rustig om zich heen. Af en toe draaide de aas-etende roofvogel zich even om om naar de andere kant te kijken. De medewerkers van het bedrijf hadden de politie en de diergaarde ingelicht om te kijken of ze de ontsnapte vogel konden laten pakken. Blijdorp gaf aan dat ze het even af wilden wachten, omdat de vogel soms snel weer doorvliegt. Omdat rond 11.00 uur de vogel nog steeds op de lichtmast zat, is de diergaarde in de auto gesprongen.

Helaas was het te laat. Rond 11.15 uur, nog voordat de medewerkers er waren, bedacht de gier zich en vloog eerst naar een dak aan de overkant van de straat, om enkele minuten later weg te vliegen. Waar de roofvogel zich nu ophoudt, is niet bekend.

De gier zat op de lichtmast aan de voorkant van het bedrijf – Beeld: JBMedia