NL-Alert uitgestuurd voor grote brand bij recyclingbedrijf in Botlek

Bij Recycling Kombinatie REKO in de Botlek aan de Vondelingenweg is vrijdag rond 17.35 uur brand uitgebroken in een loods. Er komen dikke zwarte rookwolken vanaf die richting Hoogvliet trekken. Zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

20.00: De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. De loods zal nog worden nageblust.

19.30: De brand woedt in een ‘shredder’, waar zich met name rubberen banden bevinden. Omdat er in de loods ook gasflessen staan is de brandweer de brand van buitenaf aan het bestrijden. Dit in verband met de veiligheid. Het NL-Alert is ingetrokken.

18.50: De brandweer heeft het incident afgeschaald, maar is op het terrein nog wel bezig met blussen. Meerdere brandweerwagens zijn al wel vertrokken vanaf het terrein. Einde actieve berichtgeving.

18.30: De brandweer heeft vooralsnog niet bekend gemaakt wat er in de loods ligt. De rook wordt inmiddels al minder.

18.25: De veiligheidsregio heeft een NL-Alert uitgestuurd vanwege de brand. Iedereen die last heeft van rook, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

18.20: De brandweer is met veel brandweerwagens uitgerukt, waaronder schuimblus-voertuigen, gewone brandweerwagens, officieren, adviseurs en de drone. Ook zijn ondersteunende diensten onderweg. Vanaf het water is de Haven van Rotterdam aanwezig met boten die kunnen helpen bij het blussen. Vanwege de opschaling naar grote brand wordt ook automatisch een ambulance eropaf gestuurd. Zover bekend zijn er nog geen slachtoffers.

18.15: De veiligheidsregio roept op om ramen en deuren te sluiten. Er wordt beoordeeld of een NL Alert nodig is. Ook wordt de situatie op de snelweg A15 nog in de gaten gehouden.

18.06: De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Ook is groot watertransport opgeroepen voor meer bluscapaciteit.

18.00: De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.

17.45: Update: de rook trekt door Hoogvliet en hangt laag. Momenteel wordt gekeken wat het effect is op het verkeer op de A15.

17.34: Eerste (publieke) melding van de brand.

Beeld: Hoogvliet staat blauw van de rook

Beeld boven: JBMedia