Koningsdag: Wat is er allemaal te doen?

Traditioneel is het op veel plekken feest. Hier een overzicht van allerlei activiteiten waar je bij kunt zijn!

Spijkenisse
In het centrum van Spijkenisse is traditioneel een kleedjesmarkt, een braderie en is op het marktplein een spelletjesdag voor kinderen. Ook is het natuurlijk feest. Op het Uitplein, Havenplein en in de Voorstraat is muziek. Ook zijn er verschillende demonstraties van dansgroepen. De horeca is ruim geopend en het hele centrum is een evenemententerrein.

Op Winkelcentrum Waterland zijn er eveneens activiteiten.

Hoogvliet
Op het Rijkeeplein (bij de bibliotheek) verkopen kinderen tussen 09:00 en 15:00 uur hun spullen. Dit kinderplein is georganiseerd door De Vliegende Hoogvlieters.

In het Middengebied is er voor kinderen tot 12 jaar een luchtkussen, schminken en diverse kinderspelen. Ook zal er een popcorn en suikerspinkraam zijn. Dit is van 11:00 tot 15:00 uur. Vanaf 15:30 uur zal er een live opreden zijn van Ronald Boom. Deze activiteiten zijn bij Buurt en Belangen Vereniging Middengebied aan het Gerrit Jan v/d Veenpad.

Bij Rijnmond Hoogvliet Sport zijn er aan de Botreep vanaf 13:00 uur activiteiten. Ook zal er een zeskamp zijn voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. (voor de zeskamp was aanmelden noodzakelijk)

In Speeltuin Zalmplaat zijn van 12:00 tot 16:00 uur diverse kinderspelen. De entree tot de speeltuin is 1 euro per kind.Er zal ook live muziek zijn.

Pernis
De activiteiten vinden plaats op de locaties Boonstraat, Arie den Arendplein, Oudheidkamer Pernis, Het Havenlicht, Vroomstraat en in Speeltuin Pernis. Het thema is net als in heel Rotterdam Kings and Queens.

Zuidland
In Zuidland is om 9.00 uur een fietsoptocht en zijn er allerlei activiteiten in het dorp welke tot 16.00 uur duren. Vanaf 16.00 uur is tot 23.30 muziek op de Ring.

Hekelingen
Het programma in Hekelingen start om 10.00 uur. Dan worden de fietsen versierd door kinderen. In het dorpshuis wordt tot 18.00 uur een doorlopend programma gehouden met allerlei activiteiten voor kinderen

Heenvliet
In Heenvliet begint het programma om 9.50 uur met een versierde fietsen optocht. Verder zijn er rondom de Markt allerlei activiteiten en keert een oud bekend onderdeel terug: het Sprietlopen aan de Toldam. Het programma gaat tot laat in de avond door.

Abbenbroek
Abbenbroek wordt weer ouderwets gezellig met spelletjes, schminken, bingo en om 15.00 uur een eindspektakel. Rond 19.00 vindt er een afsluiting plaats in het Dorpshuis.

Rozenburg
Op het Raadhuisplein kunnen kinderen op een kleedje spullen verkopen.


Is er nog een plek met activiteiten niet genoemd? Stuur dan een bericht aan de redactie.