Grote inzet politie na bedreiging met vuurwapen

De politie is met veel eenheden op zoek geweest naar twee personen die anderen bedreigd zouden hebben met een vuurwapen. De twee mannen zaten in een auto die bij Geervliet te water raakte in het voedingskanaal.

Door Terence Hersbach

Nadat de auto te water raakte gingen de mannen er rennend vandoor richting Heenvliet. Zij hebben zich schuil gehouden in het gebied rondom de Bernisse bij de Wieldijk. Dat hielp niet, want de politie wist beide mannen aan te houden.

De auto die in het water terecht kwam, zou bij een achtervolging met een andere auto betrokken zijn geweest, maar een politiewoordvoerder kon dat nog niet bevestigen. Bij de zoektocht naar de mannen is ook Team Parate Eenheid en een politiehelikopter aanwezig geweest. De politie is na de aanhouding op zoek geweest naar het vuurwapen in het gebied tussen Geervliet en Heenvliet.

De politie doet verder onderzoek naar wat er gebeurd is.

Beeld: JBMedia